Home

Snel naar

Zoeken

Zoek binnen alle enviro websites.

Loading

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuwe producten door je aan te melden voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor je aanmelding
Dit mail adres bestaat al in onze database

Twitter

Duurzaam opplussen met Buzon en Envirodeck

Verstelbare vloerverhoging

Voor (dak)terras, galerij en balkon, uitgevoerd in houtkunststof / composiethout op kunststof dragers.

Het opplussen nieuwe stijl is het geschikt maken van bestaande voorraad (woningen) voor groepen met specifieke woonbehoeften, zoals ouderen, alleenstaanden. De vergrijzing noodzaakt vastgoedbezitters om extra inspanningen te leveren hun woningvoorraad levensloopbestendig te krijgen. Onderdeel daarvan is het verbeteren van de bereikbaarheid door het wegnemen van niveauverschillen en drempels.

 

Systeemgewicht en brandveiligheid

Belangrijke aandachtspunten bij het opplussen van deze woningen zijn het totale systeemgewicht en de brandveiligheid. Traditionele oplossingen met betontegels zijn meestal zwaarder dan 50 kg/m2 en erg kostbaar om aan te brengen. Lichtgewicht oplossingen in volkunststof voldoen vaak niet aan de brandveiligheidseisen.

 

Envirodeck

Het systeemgewicht van Envirodeck houtkunststof bedraagt, inclusief onderslagen, montageclips en gemonteerd op Envirolift rubbergranulaat vloerdragers slechts 23 kg/m2. Envirodeck is leverbaar tot Brandklasse Cfl-s1, dus geschikt voor toepassing boven de 11 meter hoogte en op vluchtwegen. Een bijkomend voordeel is dat het materiaal geen druppelgedrag vertoond bij brand wat in belangrijke mate veroorzaakt wordt door het houtaandeel van ruim 52%. Dit houtaandeel draagt tevens zorg voor de natuurlijke uitstraling van het materiaal, waar de HDPE kunststof verantwoordelijk is voor het duurzame en onderhoudsvriendelijke karakter van het product.

 

Envirolift - Buzon

Indien Envirodeck in plaats van rubbergranulaat op Buzon vloerdragers wordt gemonteerd kan de vloer traploos in hoogte versteld worden. Ook in dat geval blijft het totale systeemgewicht ruim onder de 30 kg/m2. Het maximale stelbereik van de Buzon dragers bedraagt 28 tot 1.120 mm bij een maximale hellingcorrectie van 15%. De robuuste Buzon vloerdragers worden gegarandeerd tot een belasting van 1000 kg per stuk.

 

Envirolift - Buzon DPH-Serie vloerdragers

 

 

Envirodeck op Buzon hoogteverstelbare vloerdragers

 

 

Envirodeck gesloten dek opplus oplossing

(meer info op http://www.envirodeck.nl/gesloten-dek)

 

Envirodeck houtkunststof in combinatie met Buzon vloerdragers zijn uitermate geschikt als flexibel, robuust en voordelig opplussysteem voor galerijen en balkons. Vanzelfsprekend is het opplussysteem Ook eenvoudig uit te voeren als gesloten dek (zie menu-optie gesloten dek elders op deze website). Laat u verrassen en vraag vrijblijvend een offertevoorstel.

 

Andere belangrijke voordelen

 

1) Voordelig

Het opplussysteem is concurrerend geprijsd en voordeliger in aanschaf als traditionele alternatieven. Door toepassing van verdekt gemonteerde RVS installatieclips zijn er geen schroefkoppen in het loopdek aanwezig en wordt een snelle montage gegarandeerd, met lagere installatiekosten als resultaat.

 

2) Duurzaam

Envirodeck in de hoogste Duurzaamheidsklasse 1 ingedeeld. Het materiaal is dus duurzamer als bijvoorbeeld Azobé. Buzon vloerdragers worden geproduceerd uit polyproyleen en hebben dus net als Envirodeck een theoretische levensduur van meer dan 50 jaar.

 

3) Kleurecht

Envirodeck heeft een Delta EAB waarde (na 10 maanden klimaatkamer wat gelijk staat aan 10 jaar buitenexpositie) lager dan 5. Daarnaast vergrijst het materiaal niet en is het UV-resistent.

 

4) Slijtvast

Envirodeck heeft een aanzienlijk hogere slijtvastheid als Vuren, Bilinga en Bankirai

 

5) Veilig

Envirodeck beschikt standaard over een hoge antislipwaarde die, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bankirai, onder natte condities toeneemt. Alg en vuil hechten niet aan de HDPE beschermlaag.

 

6) Innovatief

Er is een gesloten dekoplossing met een flexibele rubber voegdichting beschikbaar, qua uiterlijk een teakdek gelijk. Een optioneel aan te brengen Markeyetec oppervlaktebehandeling verhoogd de antislipweerstand van 0,70 tot 1,17 μ.

 

Testcertificaten

en meer detailinformatie kunt u downloaden op de pagina PDF-documenten elders op deze website.

 

Meer informatie over de Envirodeck houtkunststof / composiethout producten vindt u op onze website www.envirodeck.nl, op deze site vindt u tevens diverse referentieprojecten met foto's.

 

De combinatie Buzon en Envirodeck zijn dè oplossing voor het duurzaam opplussen van woningen.

Enviro websites